jiejuefangan

Le walkie talkie sili ona lelei i le 2021-faʻafesoʻotaʻi le lalolagi i se tulaga lelei

Le walkie talkie sili ona lelei i le 2021-faʻafesoʻotaʻi le lalolagi i se tulaga lelei

Leitio e lua ala, poo walkie-talkies, o se tasi lea o auala o fesootaiga i le va o itu auai.E mafai ona e faʻalagolago ia i latou pe a pisia le telefoni feaveaʻi, e mafai ona latou faʻafesoʻotaʻi le tasi ma le isi, ma o latou o se meafaigaluega taua e nofo ai i le vao poʻo luga o le vai.Ae faʻafefea ona filifili se walkie-talkie, o lea o le a ou faʻamatalaina i se auala faigofie-ma-malamalama.

anotusi:

A. O nisi fa'afitauli pe a fa'atau mai walkie talkie

1. Aisea e leai ai se tapula'a mamao o le walkie-talkie?

2. E mafai ea ituaiga eseese o walkie-talkie ona talanoa le tasi i le isi?

3. O le a le mamao o fesootaiga o le walkie-talkie?

4. Pe ou te mana'omia se laisene e fa'aoga ai savali savali?

5. O le a le eseesega i le va o le walkie-talkie numera ma le analog walkie-talkie?

6. E faʻafefea ona siaki le maualuga o le puipuiga o le saogalemu?

 

B. E fa'afefea ona filifili le walkie-talkie sa'o?

1. O le walkie-talkie taugofie e fautuaina?

2. O a ituaiga o walkie-talkies?

 

C. E fa'afefea ona filifili se walkie-talkie i vaaiga eseese?

 

 

A. O nisi fa'afitauli pe a fa'atau mai walkie talkie

1. Aisea e leai ai se tapula'a mamao o le walkie-talkie?

E ui lava o le mamao faʻasalalau o se faʻamatalaga taua o faʻatinoga o le walkie-talkie, e pei o se ituaiga o masini fesoʻotaʻiga galu ultrashort, o le mamao faʻasalalau o le a aʻafia i le mana o le walkie-talkie, o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma le maualuga.

Malosiaga:o le malosiaga fa'asalalau o le fa'ailoga taua tele lea o le savali savali.O le mana o le a aʻafia saʻo ai le mautu o le faʻailoga ma le mamao faʻasalalau.I ni faaupuga faigofie, o le tele o le mana o le gaosiga, o le tele foi lea o le mamao o fesoʻotaʻiga.

Fa'alavelave:O fa'alavelave e mafai ona a'afia ai le mamao o le fa'asalalauina o fa'ailoga savali, e pei o fale, la'au, ma isi mea, e mafai uma lava ona fa'afefe ma poloka ai galu o le leitio o lo'o fa'aosoina e walkie talkies.O le mea lea, o le fa'aaogaina o savali savali i totonu o taulaga o le a fa'aitiitia ai le mamao o feso'ota'iga.

Maualuluga:Ole maualuga ole fa'aogaina ole leitio e iai sona aafiaga taua.O le maualuga o le nofoaga o loʻo faʻaaogaina, o le mamao foi lea o le faʻailoga o le a tuʻuina atu.

 

2. E mafai ea ituaiga eseese o walkie-talkie ona talanoa le tasi i le isi?

O le ituaiga o le walkie-talkie e ese, ae o le mataupu faavae e tutusa, ma e mafai ona fesootai le tasi i le isi pe afai e tutusa le taimi.

 

3. O le a le mamao o fesootaiga o le walkie-talkie?

Mo se fa'ata'ita'iga, va'ava'ai walkie talkie masani i lalo o le 5w, e o'o atu i le 5km i nofoaga tatala, ma pe a ma le 3km i fale.

 

4. Pe ou te mana'omia se laisene e fa'aoga ai savali savali?

E tusa ai ma lau tulafono fa'alotoifale, fa'amolemole siaki le matagaluega o feso'ota'iga a lou atunu'u.

 

5. O le a le eseesega i le va o le walkie-talkie numera ma le analog walkie-talkie?

O tala fa'akomepiuta fa'akomepiuta o se fa'afouga fa'afouga o se talatala fa'ata analog.Pe a faatusatusa i se analog walkie-talkie masani, o le leo e sili atu ona manino, o le mautinoa e sili atu le malosi, ma le gafatia e faʻasalalau faʻamatalaga e sili atu.Ae o le tau e maualuga atu foi nai lo se masani analog walkie-talkie.Afai e mana'omia ni mea tau feso'ota'iga fa'aigoa, e mafai ona e filifilia ni telefoni feavea'i.I le isi itu, o le analog walkie-talkie e lava mo le faʻaaogaina masani.

 

6. E faʻafefea ona siaki le maualuga o le puipuiga o le saogalemu?

Ole tele ole walkie-talkies e fa'ailogaina ile latou vasega e le susu ma le pefu, lea e fa'atusalia e le IPXX.O le X muamua o lona uiga o le togi e le pefu, ae o le X lona lua o lona uiga ole fua ole susu.Mo se fa'ata'ita'iga, o le IP67 o lona uiga o le level6 e le pefu ma le level7 e le susu.

Vasega e puipuia le pefu Suavai Vasega
0 Leai se puipuiga mai le faʻafesoʻotaʻi ma le ulufale mai o mea 0 Leai se puipuiga mai le ulufale mai o le vai
1 >50 mm

2.0 i

So'o se vaega tele o le tino, pei o tua o le lima, ae leai se puipuiga mai le fa'afeso'ota'i ma le loto i ai ma se vaega o le tino.

1 Suavai susu

Fa'asu'a vai (pa'u sa'o pa'ū) e le tatau ona i ai se a'afiaga leaga i le fa'ata'ita'iga pe a fa'apipi'i i se tulaga sa'o i luga o se laulau feliuliua'i ma feliuliua'i ile 1 RPM.

2 >12.5 mm

0.49 i

Tamatamailima po o mea faapena

2 Fa'asusu vai pe a fa'asaga i le 15°

Ole sua sasa'e ole vai ole a leai se aafiaga leaga pe a fa'asipa le pa ile tulimanu e 15° mai lona tulaga masani.O le aofa'i o tulaga e fa e fa'ata'ita'iina i totonu o to'i e lua.

3 >2.5 mm

0.098 i

Meafaigaluega, uaea mafiafia, ma isi.

3 Sausau vai

O le vai e pa'u i lalo e pei o se sua i soo se tulimanu e oo atu i le 60° mai le sa'o e le tatau ona i ai se aafiaga leaga, e faaaoga ai a le: a) se mea fa'afefete, po'o le e) Se fa'asu'u fa'atasi ma se talita fa'atatau.

Su'ega a) e faia mo le 5 minute, ona toe fai lea ma le fa'ata'ita'iga fa'ata'amilo i le 90° mo le su'ega lona lua 5-minute.Su'ega b) faia (fa'apipi'i le talita) mo le itiiti ifo i le 5 minute.

4 >1 mm

0.039 i

O le tele o uaea, fa'ai'u sikulima, loi tetele ma isi.

4 Sausau vai

O le sausauina o le vai i luga o le pa mai soʻo se itu e le tatau ona i ai se aafiaga leaga, faʻaaogaina a le:

a) se mea fa'afefete, po'o le e) Se fa'asu'u e leai se talita.Su'ega a) faia mo le 10 minute.e) faia (e aunoa ma se talita) mo le itiiti ifo i le 5 minute.

5 Puipuia le pefu

E le'o puipuia atoa le fa'aulufaleina o le pefu, ae e le tatau ona lava le aofa'i e fa'alavelave i le fa'agaioiga lelei o meafaigaluega.

5 Va'alele vai

O le vai e fa'asa'o e se fa'asu'u (6.3 mm (0.25 in)) e fa'asaga i pa mai so'o se itu e le tatau ona i ai ni a'afiaga leaga.

6 E malu pefu

E leai se pefu e ofi;puipuiga atoatoa mai le fa'afeso'ota'i (futi pefu).E tatau ona fa'aoga se masini.Le umi ole su'ega e o'o ile 8 itula e fa'atatau ile ea.

6 Vaalele malolosi

O le vai o lo'o fa'ata'ita'ia i va'alele malolosi (12.5 mm (0.49 in)) fa'asaga i le pa mai so'o se itu e leai ni a'afiaga leaga.

    7 Faatofu, e oo i le 1 mita (3 ft 3 in) loloto

O le fa'auluina o le vai i se aofa'iga leaga e le tatau ona mafai pe a fa'atofuina le pa i totonu o le vai i lalo o tulaga fa'amalamalamaina o le mamafa ma le taimi (e o'o atu i le 1 mita (3 ft 3 in) o le fa'alolotoina).

    8 Faatofu, 1 mita (3 ft 3 in) pe sili atu le loloto

O mea faigaluega e fetaui lelei mo le fa'atofuina faifaipea i le vai i lalo o tulaga e tatau ona fa'ailoa mai e le kamupani gaosi.Ae ui i lea, o nisi ituaiga o meafaigaluega, e mafai ona faauigaina e mafai ona ulufale le vai ae naʻo se auala e le maua ai ni aʻafiaga leaga.Ole loloto ole su'ega ma le umi e fa'amoemoe e sili atu nai lo mana'oga mo le IPx7, ma e mafai ona fa'aopoopo isi a'afiaga ole si'osi'omaga, e pei ole ta'amilosaga vevela a'o le'i faatofuina.

 

 

B. E fa'afefea ona filifili le walkie-talkie sa'o?

1. O a ituaiga o walkie-talkies?

Motorola/Kenwood/Baofeng., etc

2. E fa'afefea ona filifili se walkie-talkie i vaaiga eseese?

E tele ituaiga o walkie-talkies i luga o le maketi, e mafai ona e filifilia muamua se numera o lauiloa lauiloa i luga o le maketi, ona tusa lea ma manaʻoga o le vaaiga, ma filifili le faʻataʻitaʻiga talafeagai.

Supermarkets po'o faletalimalo:

Supamaketi ma faletalimalo e fa'aaoga soo le walkie-talkie ma e mafai ona ofuina mo le aso atoa, o lea e tatau ai ona mafaufau atili i le maa ma le feavea'i.

Baofeng 888s

Fautuaina mafuaaga: mamafa mama 250g ma le tino e laʻititi.E leai se mamafa e ofuina mo se aso.Seti i se taliga taliga, e talafeagai mo le tele o galuega lima.

Malosiaga fa'aoso: 5w

Fesootaiga mamao: 2-3km

Malosi o le maa: tolu aso o le tutu, 10 itula o le faʻaaogaina faifaipea

 

888s3

 

Baofeng S56-Max

Fautuaina mafuaaga: 10w malosiaga, e oʻo lava i supamaketi tetele e mafai ona ufiufi atoa, IP67 tulaga o le puipuiga malu e mafai ona feagai ma le tele o siosiomaga faigata.

Mana fa'aoso: 10w

Fesootaiga mamao: 5-10km

Malosi o le maa: 3 aso o le tutu, 10 itula o le faʻaaogaina faifaipea

Puipuiga saogalemu: IP67 pefu ma le susu

 

S56 Max -1

 

Avetaavale i fafo

O su'esu'ega i fafo po'o le ta'avale a le tagata lava ia e mana'omia ai se savali savali e tatau ona gaoa ma e mafai ona fa'afetaui i tau eseese.E le gata i le ave taavale a le tagata lava ia.E le gata i lea, o le faailo o le walkie-talkie i totonu o le taavale o le a le mautonu i le taimi o le avetaavale a le tagata lava ia, ma o le galuega o le lagolagoina o le antenna i luga o le vaa e manaʻomia tele.

 

Baofeng UV9R Plus

Fautuaina mafuaaga: IP67 e le vai ma e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga uma o siosiomaga i fafo, 15w malosiaga faʻaogaina e faʻaogaina ai le faʻailoga ma le lautele, e pei, o le filifiliga pito i luga mo se walkie-talkie i fafo.

Malosiaga fa'aoso: 15w

Fesootaiga mamao: 5-10km

Malosi o le maa: 5 aso o le tutu, 15 itula o le faʻaaogaina faifaipea

Puipuiga saogalemu: IP67 pefu ma le susu

 

faletupe (3)

 

Leixun VV25

Fautuaina mafuaaga: 25w malosi maualuga, e mafai ona aofia ai le 12-15km i le malae vaʻaia, gaoa ma maualuga-mana mamanu, talafeagai mo le faʻaoga i fafo.

Malosiaga fa'aoso: 25w

Fesootaiga mamao: 12-15km

Malosi o le maa: 7 aso o le tutu, 48 itula o le faʻaaogaina faifaipea

Puipuiga saogalemu: IP65 pefu ma le susu

 

信截图_20200706100458

 

Atinae o Meatotino:

 

Baofeng UV5R

Fautuaina mafuaaga: mamafa mama 250g, ma le tino e laʻititi.E leai se mamafa e ofuina mo se aso.Ma'a sili atu mo le 3800mAh umi fa'aoga taimi.Seti i se taliga taliga, e talafeagai mo le tele o galuega lima.

Malosiaga fa'aoso: 8w/5w

Fesootaiga mamao: 3-8km

Malosi o le maa: lima aso o le tutu, 16 itula o le faʻaaogaina faifaipea

 

5R-8

 

Baofeng UV82

Fautuaina mafuaaga: Fa'alua PTT mamanu, sili atu le aoga

Malosiaga fa'aoso: 8w/5w

Fesootaiga mamao: 3-8km

Malosi o le maa: lima aso o le tutu, 16 itula o le faʻaaogaina faifaipea

 

82-1

 

 


Taimi meli: Me-27-2021