jiejuefangan

Antenna Fa'aeletise

O nisi faʻamatalaga o Nauna:

 

RET: Tile Eletise Mamao

RCU: Vaega Pulea Mamao

CCU: Vaega Pulea Tutotonu

 

  1. Antenna fa'ainisinia ma eletise

1.1 Mechanical downtilt e faasino i le fetuunaiga tuusa'o o le fa'asaga fa'aletino o le antenna e sui ai le fa'alava o le la'au.Fa'alalo eletise e fa'atatau i le suia o le vaega o le fa'alava e ala i le suia o le vaega o le antenna e aunoa ma le suia o le tulaga fa'aletino o le antenna.

1.2 Fa'avae ole Fa'atonu antenna fa'alogo eletise.

O le fa'alava autu tu'usa'o e maua ai le fa'alava o le antenna, ma o le fetuunaiga o le pito i lalo e suia ai le ufiufi o le fa'alava autu.Mo le antenna fa'alogoina o le eletise, e fa'aaogaina le fa'agasologa o vaega e sui ai le vaega o le fa'ailo eletise e maua mai i elemene ta'itasi i totonu o le fa'asologa o le antenna e ausia ai le fa'asaga i lalo o le fa'alava autu.O le fa'aogaina o le radar phased array technology i feso'otaiga feavea'i.

O le mataupu faavae o le downtilt faaeletonika o le suia lea o le vaega o le collinear array antenna elemene, suia le amplitude o le vaega tūsaʻo ma le vaega faalava, ma suia le malosi fanua o le vaega tuufaatasi, ina ia faia le ata tuusao directivity o le antenna. i lalo.Talu ai ona o le malosi o le fanua o itu taʻitasi o le antenna e faʻateleina ma faʻaitiitia i le taimi e tasi, e faʻamautinoa e le suia tele le mamanu o le antenna pe a maeʻa ona suia le faʻailoga, ina ia faʻapuupuuina le mamao o le ufiufi i le itu autu o lobe, ma i le taimi lava e tasi, o le faʻataʻitaʻiga atoa faʻataʻitaʻiga ua faʻaitiitia i le vaega o le sela tautua.Area ae leai se fa'alavelave.

E masani ona fetuutuunai le antenna faʻapipiʻi eletise i luga o le fausaga faʻaletino o le afi e ausia ai le suiga o le ala vibrator, o le vaega lea e sui ai, lea e suia ai le vaega fafaga o vibrator taʻitasi e ala i le fetuunaiga o le umi o le fesoʻotaʻiga fafaga e ausia ai le pito i lalo. fa'asaga i le ave o le antenna.

2. Antenna fa'aeletise

fausiaina:

O le azimuth ma le pitch angle o le nofoa faʻapipiʻi o le antenna e pulea e masini.

O le maualuga o le pitch o le antenna e fetuutuunai e ala i le fetuunaiga o le vaega.

Pule mamao uaea

E masani ona faʻafesoʻotaʻi le pule faʻavae e ala i le RS485, RS422, ma o le a faʻafesoʻotaʻi e le pule le nofoaga tutotonu e ala i le uaea poʻo le uaea.

So'oga uaealesi

E masani ona feso'ota'i sa'o ma le nofoaga fa'atonutonu e ala ile vaega ole feso'ota'iga uaealesi.

 

2.1 fausaga

2.2 Antenna

O le antenna fa'amama eletise e fa'apipi'iina i le antenna ma le vaega fa'atonutonu mamao (RCU).O le mafuaʻaga e mafai ai e le antenna faʻapipiʻi eletise ona ausia le faʻaauau pea ona fetuutuunai eletise eletise o le faʻaogaina lea o le tele-channel phase shifter lea e mafai ona fetuunai faʻainisinia, o le masini e tasi le faʻaoga ma le tele o gaioiga, e ala i le masini faʻainisinia e mafai ona suia i le taimi e tasi le vaega o faʻailoga ( sui le ala o le oscillator).Ona fa'atinoina lea o le fa'atonu mamao e ala i le vaega fa'atonutonu mamao (RCU).

E mafai ona vaevaeina le vaega shifter i ni ituaiga se lua: o le eseesega o le taamilosaga afi o le fetuutuunai o le umi laina laina pe fetuunai le nofoaga o le aufaasālalau.le nofoaga o le aufaasālalau.

 

Antenna fa'alogo eletise

 

O totonu ole antenna e fa'apea:

 

2.3 RCU(Iunite e pulea mamao)

O le RCU e aofia ai se afi taʻavale, se taʻavale faʻatonutonu ma se masini faʻasalalau.O le galuega autu a le taʻavale faʻatautaia o le fesoʻotaʻi ma le pule ma pulea le afi taʻavale.O le faʻaogaina o le taʻavale e masani lava ona aofia ai se mea e mafai ona faʻaogaina i le tootoo felauaiga, pe a taamilo le mea faʻaogaina i lalo o le taʻavale afi, e mafai ona tosoina le tootoo, ma suia ai le pito i lalo o le antenna.

RCU ua vaevaeina i fafo RCU ma fausia-i totonu RCU.

RET antenna ma fausia i totonu RCU o lona uiga ua uma ona faʻapipiʻi le RCU i le antenna ma faʻasoa se fale ma le antenna.

RET antenna ma le RCU fafo o lona uiga e manaʻomia e le pule o le RCU ona faʻapipiʻi se RCU i le va o le fesoʻotaʻiga ESC o le antenna ma le ESC cable, ma o le RCU o loʻo i fafo atu o le ufimata antenna.

O le RCU i fafo e mafai ona malamalama manino i lona fausaga, o lea seʻi ou faʻalauiloaina le RCU fafo.I ni faaupuga faigofie, e mafai ona malamalama le RCU o se faʻatonuga mamao o le afi, tasi le faʻailoga faʻatonutonu, tasi le taʻavale afi, e pei ona taua i lalo:

O le RCU o se afi i totonu ma le pulea o le matagaluega, matou te le manaʻomia ona malamalama;se'i o tatou va'ava'ai ile fa'aoga ole RCU.

RCU ma RRU atinaʻe:

O le RET interface o le fesoʻotaʻiga i le AISG control line, ma e masani lava, o le RCU faʻapipiʻiina naʻo le tuʻuina atu o lenei faʻaoga mo le faʻafesoʻotaʻi i le RRU.

O le fesoʻotaʻiga i le va o le RCU ma le antenna, o le vaega paʻepaʻe i le ata o loʻo i lalo o le afi taʻavale afi, lea e fesoʻotaʻi ma le antenna.

E manino lava o le RCU e faʻaulu saʻo le afi e faʻatonutonu le faʻasologa o le vaega i totonu o le antenna nai lo le puleaina o le faʻaogaina o le vaega e ala i le uaea faailo;o le fesoʻotaʻiga i le va o le RCU ma le antenna o se fausaga faʻainisinia, ae le o se faʻailoga uaea.

Fa'aoga antenna RCU fafo

A maeʻa ona fesoʻotaʻi le laina faʻamatalaga, e faʻafesoʻotaʻi le RCU i le antenna ma faʻafesoʻotaʻi i le eletise faʻalogo e pei ona taua i lalo:

2.4 uaea AISG

Mo le RCU ua fausia, ona o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o le ufimata antenna, ua lava lea e faʻafesoʻotaʻi saʻo ai le uaea faʻapipiʻi eletise i le va o le antenna (moni le RCU totonu), ma le RRU.Pe o le RCU o loʻo i totonu pe fafo, o le fesoʻotaʻiga i le va o le RCU ma le RRU e ala i se laina faʻatonutonu AISG.

  1. AISG (antenna interface standards group) o se faʻalapotopotoga faʻapitoa mo faʻaoga antenna.O le upega tafaʻilagi ohttp://www.aisg.org.uk/,e masani ona faʻaaogaina mo le faʻatonutonu mamao o antenna nofoaga autu, ma meafaigaluega olo.
  2. AISG e aofia ai faʻamatalaga faʻamatalaga ma faʻasalalauga, ma faʻamalamalamaina tulaga faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma faiga fesoʻotaʻiga.

 

2.5 isi masini

 

O le va'aiga fa'ailo fa'atonutonu o se masini e fa'aoga e fa'afeso'ota'i ai le tele o aveta'avale i se laina fa'atonu e tutusa.E fa'afeso'ota'i e ala i se uaea ona vavae'ese ai lea o fa'ailo se tele mai ta'avale e tele.O lo'o i ai se galuega e puipuia ai le uila ma e talafeagai mo le fa'atonuina o laina fa'atonu.E mafai fo'i ona fa'alautele atu le fa'atonu o le uafu e tasi e fa'ataga ai le pulea fa'atasi o antenna e tolu i totonu o se nofoaga fa'avae.

 

Fa'atonu fa'ailoga fa'amaonia e fa'aaogaina e maua ai le faiga o meafaigaluega fa'afeso'ota'i mo le puipuiga o le uila o se masini, e puipuia ai le tele o fa'ailo malosi i le taimi e tasi, talafeagai mo le fa'atonu sa'o o le aveta'avale e ala i le polokalame uaea fa'atonu pe a fai le faiga e ala i T ulu e pulea, e le mafai ona e faʻaogaina lenei tagata puʻe.Ole faiga ole puipuiga ole uila ole alaleo ole alaleo e le tutusa.E maua e ala i le puipuiga o le overvoltage.O le antenna feed arrester e le tutusa, aua le fenumiai.

 

O le fa'atonuga lima o se ituaiga fa'atonu fa'atonu e fa'atulagaina mo le fa'asaoina o fanua.E mafai ona faia ni gaioiga faigofie i luga o le avetaavale e ala i le oomiina o le piano i luga o le laulau.O le mea moni, e mafai ona fa'ata'ita'iina galuega uma e ala i le fa'atinoina o polokalame su'ega ile komepiuta.E mafai foi ona faʻaaogaina e faʻamaeʻa ai galuega faʻalotoifale e le manaʻomia ai le mamao mamao.

 

O le desktop controller o se fa'atonu mamao fa'apipi'i i totonu o se kapeneta masani.E fesoʻotaʻi atu i le faiga e ala i le Ethernet ma e mafai ona faʻatautaia ma pulea mea faʻaoga antenna o le nofoaga autu i le nofoaga tutotonu.O le galuega autu a lenei pule e tutusa, ae o le fausaga e le tutusa.O nisi e faia i le 1U taʻavale masani, o isi meafaigaluega, ona tuʻufaʻatasia lea e fai ai se faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia.

 

O le antenna pito T-ulu e fesoʻotaʻi i le antenna pito i se polokalame faʻatonutonu e ala i se fafaga.E mafai ona faʻamaeʻaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o faailoilo ma le demodulation, faʻaogaina o le eletise, ma le puipuiga o le uila.I lenei polokalame, o le puʻeina o le faailo faʻatonutonu ma le uaea umi i le pule e faʻaumatia.

 

O le nofoaga autu T ulu o meafaigaluega e feso'ota'i i le nofoaga autu i le polokalame fa'atonutonu e ala i le fafaga.E mafai ona faʻamaeʻaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o faailoilo ma le demodulation, faʻaogaina o le eletise ma le puipuiga o le uila.E faʻaaogaina faʻatasi ma le t-ulu o le antenna pito o le olo, lea e faʻaumatia ai le faʻamaufaʻailoga faʻamaonia ma le uaea umi i le pule.

 

O le olo fa'atele fa'atasi ma le T-ulu faufale o se olo fa'atele pito i luga ua tu'ufa'atasia i totonu ma le antenna pito T-ulu, tu'u i tafatafa o le antenna i le polokalame fa'atonutonu e ala i le fafaga.O lo'o iai se feso'ota'iga a le AISG e feso'ota'i ma le aveta'avale antenna.Ua mae'a le fa'alauteleina o le fa'ailoga rf ae e mafai fo'i ona fa'amae'aina le fafaga o le eletise ma le fa'atonutonuina o le fa'aogaina o le fa'ailoga ma le fa'agasologa o le fa'aogaina o le uila.O lenei ituaiga olo e fa'aaogaina lautele i le 3G system.

 3.Le faʻaogaina o le eletise faʻaogaina antenna

3.1 faʻafefea ona faʻaogaina e le nofoaga autu le RCU

RS485

PCU + Uaea AISG umi

Fa'aaliga: i totonu o le olo fa'amalosi, e ala i uaea umi AISG, fetu'una'i antenna e ala i le PCU.

 

Ole fa'amaufa'ailoga fa'amautu ma le fa'ailoga DC o lo'o tu'uina atu ile RCU e ala ile AISG tele-core cable.O le masini autu e mafai ona pulea mamao le tasi RCU ma pulea le tele o le RCU cascaded.

 

Fa'atonuga ma le demodulation mode

CCU fafo + uaea AISG +RCU

Fa'aaliga: e ala i le umi ole AISG cable po'o le fafaga, fetu'una'i antenna e ala ile CCU

 

O le nofoaga autu e faʻaogaina le faailoilo faʻatonutonu i le 2.176MHz OOK faailo (baiOn-Off Keying, binary amplitude keying, o se tulaga faʻapitoa ole ASK modulation) e ala i fafo poʻo fausia-i totonu BT, ma tuʻuina atu i le SBT e ala ile RF coaxial cable faʻatasi ma Fa'ailoga DC.SBT faʻamaeʻaina le fefaʻasoaʻiga i le va o le OOK faʻailoga ma le RS485 faailo.

 

 

3.2 Mamao Fa'aeletise fa'alogoina antenna ala

o le auala autu o le pulea lea o le eletise e ala i le pulega o fesoʻotaʻiga nofoaga autu.O faʻamatalaga faʻatonutonu e auina atu i le nofoaga autu e ala i le pulega o fesoʻotaʻiga nofoaga autu, ma o le nofoaga autu e tuʻuina atu le faailo faʻatonutonu i le RCU, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le eletise eletise o le antenna faʻaogaina eletise ua maeʻa e le RCU.O le eseesega i le va o le itu tauagavale ma le itu taumatau o loʻo taoto i le auala e tuʻuina atu ai e le nofoaga autu le faailo faʻatonutonu i le RCU.O le itu agavale e tu'uina atu le fa'ailo fa'atonutonu i le RCU e ala i le uaea alaleo alaleo alaleo, ma le itu taumatau e tu'uina atu le fa'ailo fa'atonutonu i le RCU e ala i le nofoaga fa'amautu eletise fetuutuunai uafu.

O le mea moni, o le auala ese o le faʻaaogaina o le RCU ese.

 

3.3 RCU cascade

Fofo: SBT (STMA) + RCU + fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi poʻo RRU + RCU + fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia

E naʻo le tasi le RET faʻafesoʻotaʻi i RRU / RRH taʻitasi, ma pe a tatalaina e le tasi / 2 RRU le tele o sela (RRU split), e manaʻomia le RCU e faʻafefe.

E mafai ona fetu'una'i ma le lima le antenna ESC e ala i le tosoina ma le lima o le fa'ailoga o le ta i fafo o le antenna.

3.4 Antenna Calibration

E mana'omia le fa'avasegaina o le antenna e fa'alogoina ai le eletise e iloa ai po'o le a le lelei o le fa'aogaina o le antenna.

O le ESC antenna e lagolagoina le pito maualalo ma le maualuga e seti ai ni mea pipii se lua, ae a maeʻa ona maua le faʻatonuga o le faʻatonuga, o le masini pologa e faʻaosoina le avetaʻavale e gaoioi i le itu atoa.Muamua, fua le mamao i le va o itu e lua o loʻo pipii, ona faʻatusatusaina lea o le aofaʻi o le paʻu i le faila faʻatulagaina (o le faʻatulagaina ma le mea sese moni e manaʻomia i totonu ole 5%).

 

4.Le sootaga i le va o le AISG ma le eletise faʻaogaina antenna

AISG o loʻo faʻamatalaina le fesoʻotaʻiga ma le faʻasalalauga i le va o le CCU ma le RCU.

 

 


Taimi meli: Sep-03-2021